Klanten van Mediclabel

Mediclabel helpt organisaties in de gezondheidszorg de GS1 standaard te implementeren en te voldoen aan (inter)nationale wet- en regelgevingen. Met Mediclabel kunnen zorginstellingen en leveranciers van medicijnen of medische hulpmiddelen artikelen, locaties, patiënten en medewerkers coderen met GS1 barcodes. Mediclabel is een gebruiksvriendelijke applicatie, online toegankelijk binnen uw eigen beveiligde omgeving en centraal te beheren. Alle handelingen van gebruikers zijn volledig traceerbaar. Een abonnement op Mediclabel is inclusief oneindig aantal gebruikers en labels. U kunt zelf gebruikers aanmaken. Mediclabel kent twee gebruikersrollen; operator en administrator. Klanten van Mediclabel zijn het Amsterdam UMC, Endoss, Erasmus MC, Curan Catheters, Flevo ziekenhuis en andere zorginstellingen en bedrijven actief in de gezondheidszorg.

Erasmus MC en Mediclabel

GS1 DataMatrix

Mediclabel ondersteunt het Erasmus MC in het klaarmaken van parenteralia volgens het Veiligheidsmanagementsysteem thema ‘High Risk Medicatie’. Ieder geneesmiddel wordt met Mediclabel voorzien van een speciaal ontwikkeld standaard toedienetiket met scanbare barcode. De medicatie wordt door middel van scanning gecontroleerd en geregistreerd in het EPD. Het Erasmus MC verhoogt en borgt hiermee de patiënt veiligheid.

High Risk Medicatie

Onder high risk medicatie vallen alle parenterale geneesmiddelen, dit zijn geneesmiddelen die worden geïnjecteerd. Het klaarmaken van parenteralia is gespecialiseerd werk, waarbij een dubbelcheck bij klaarmaken en toedienen is vereist door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Toedieningsregistratie

Het Erasmus MC realiseert met Mediclabel toedieningsregistratie van geneesmiddelen. Zij kunnen de barcodes op de geneesmiddelen scannen en vervolgens de toediening hiervan bij de patiënt controleren en vastleggen.

DataMatrix

Het speciaal ontwikkeld standaard toedienetiket is voorzien van de GS1 DataMatrix barcode. Deze barcode ondersteunt het Erasmus MC in het verbeteren van de medicatie- en patiëntveiligheid.

Endoss en Mediclabel

GS1 DataMatrixAls GS1 partner helpen wij fabrikanten en groothandels met het implementeren van de GS1 standaarden en het voldoen aan verschillende (inter)nationale wet- en regelgevingen. Endoss, leverancier van disposables, gebruikt Mediclabel om op de (verpakking van de) artikelen een UDI te plaatsen. UDI staat voor Unique Device Identifier. Endoss loopt hiermee als leverancier van laag risico-klasse artikelen vooruit op de aankomende MDR-wetgeving.

Voldoen aan MDR-wetgeving

De Medical Device Regulation (MDR), de wet voor medische hulpmiddelen verplicht fabrikanten om de artikelen uniek te coderen en te voorzien van een UDI. Het voordeel hiervan is dat medische hulpmiddelen te identificeren zijn en hierdoor makkelijker te traceren zijn. Zorginstellingen vragen leveranciers dan ook hun artikelen te voorzien van een standaard barcode.

UDI en Datamatrix

Endoss voorziet nu al alle artikelen van een UDI. Het UDI-label van Endoss bevat een unieke identificatiecode, de GS1 artikelcode ofwel de GTIN, een batch/lotnummer en de expiratiedatum. Dit wordt weergegeven in tekstvorm en in een barcode, de GS1 DataMatrix. Endoss heeft voor de datamatrix gekozen omdat deze veel data kan bevatten en toch klein blijft qua afmetingen. De datamatrix past daarmee het beste op de verpakkingen van de artikelen van Endoss.

Tevreden klanten

Endoss loopt hiermee voorop en krijgt positieve reacties van klanten die zeer tevreden zijn dat zij nu al de artikelen makkelijk kunnen scannen. Door nu al de verpakkingen te voorzien van het UDI label kan Endoss wereldwijd de producten leveren. Ze voldoen met Mediclabel aan de GS1 standaard en (toekomstige) wet- en regelgeving.

Meer referenties beschikbaar

Wilt u meer weten, heeft u specifieke vragen of wilt u een afspraak maken voor een demo? Neem contact met een van onze medewerkers op. Zij helpen u graag.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u?

Neem contact op met een van onze medewerkers.